Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett Müller Cecília

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére szerdán nulla órától péntek éjfélig az országos tisztifőorvos a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlására. Felhívták az emberek figyelmét arra, hogy a hőség mindenki szervezetét megviseli, sokkal fáradékonyabbak lehetünk, ezért tippeket adtak arra, hogy miket érdemes elkerülni a következő napokban - tájékoztatott az MTI.

Azt javasolják, hogy mindenképpen sokat pihenjünk és kerüljük el a megterhelő fizikai munkát, valamint a legmelegebb órákban mérsékeljük a hosszan végzett sportolást. Az autóval közlekedőket is fokozott óvatosságra intették, mivel rájuk is rossz hatással lehet a nagy meleg. Kiemelték, a vízparton is érdemes lekerülni a déli órákban a napozést, és figyeljenek arra, hogy folyamatosan hűtsék magukat. Külön hangsúlyozták, felhevült testtel ne ugorjanak vízbe.

A bőrvédelemről sem szabad megfeledkezni, hiszen hamar leéghetünk, amennyiben nem használunk magas faktorszámú naptejet, amivel érdemes időről időre újra bekenni a bőrünket. Leégés esetén a bőrfelület hűsítését ajánlják. Külön felhívták a figyelmet arra is, hogy az ország teljes területén továbbra is tűzgyűjtási tilalom van életben. Ez azt jelenti, hgy tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani. A kertben grillezni, bográcsozni és szalonnát sütni nem tilos, ugyanakkor mégis jobb, ha ezeket a következő napokban elkerüljük.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés