Hirdetés

Remek hírek érkeztek a forintról - mutatjuk!

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Erősödött pénteken a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon és emelkedéssel fejezi be a hetet is.

Az eurót 393,57 forinton jegyezték este hat órakor a kora reggeli 394,60 forint után, ami a forint 0,3 százalékos napi erősödésének felel meg. Szintén 0,3 százalékkal erősödött a forint a dollár ellenében is, melynek a jegyzése 363,21 forintra csökkent estére a kora reggeli 364,42 forintról. A forint a svájci frankkal szemben 0,9 százalékos nyereségre tett szert pénteken, a svájci frank jegyzése 394,00 forintra csökkent 397,36 forintról.

Péntek esti jegyzésén a forint 0,7 százalékkal áll erősebben a hétfői kezdésnél az euróval és a dollárral szemben egyaránt, valamint 0,2 százalékkal erősebben a svájci frank ellenében.

Az év eleje óta a forint erősödött mindhárom devizával szemben; 1,5 százalékkal az euró, 2,7 százalékkal a dollár és 2,4 százalékkal a svájci frank ellenében.

Mindeközben siralmas adatok jöttek a hazai áremelkedésekről. Az Eurostat adatai szerint ugyanis Magyarországon már majdnem háromszor akkora az élelmiszerdrágulás, mint az Európai Unióban átlagosan. AZ EU-ban egyébként 18 százalékos átlaggal emelkedtek az élelmiszerek árai.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés