Hirdetés

Rémálom: hasfájással vitték orvoshoz kisfiukat, sokkoló diagnózist kaptak

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Greater Manchester-ben élő családnak egyik napról a másikra vált pokollá az élete, miután az orvos megvizsgálta a hasfájós kisfiukat. Tyler Lynch először arra panaszkodott a szüleinek, hogy sokat fáj a hasa, majd hónapokkal később a lába is sajogott, sántítani kezdett és a szeme is bedagadt. 

Ezután már nem vártak a szülők, azonnal orvoshoz vitték a hétéves fiukat. Mint kiderült, a kisgyerek hasfájása egy ritka rák, 4. stádiumú neuroblasztóma előjele volt. „Egy vérvizsgálat gyulladást mutatott, majd csináltak egy MRI-t is. Azt mondták, daganat van a gyomrában, onnantól kezdve minden csak rosszabb lett” – mondta Tyler apukája, Daniel. 

A kisfiúnak 12 héten át intenzív kemoterápiás kezelésen kellett résztvennie, majd őssejt terápiát kapott. Az orvosok két daganatot és öt fertőzött nyirokcsomót is eltávolítottak, ezt követően a Tyler gyorsan felépült.

Hat hónappal később azonban folytatódott a rémálom, ugyanis Tyler ismét fájdalmat érzett a térdében. Egy MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a daganat visszatért és már nem lehet műtétileg eltávolítani azt. 

Tyler családja kétségbeesetten keresi a további kezelési lehetőségeket, de sajnos az orvosok csupán 5 százalék esélyt adtak arra, hogy a kisfiú túlélheti a betegséget. 

„Nem is tudom, mi volt a legnehezebb, a visszaesés vagy a diagnózis” – tette hozzá az elkeseredett édesapa. Tyler-nek gyűjtést is indítottak, hogy a megmaradt idejükben a lehető legszebb élményekkel gazdagodjon a kisfiú – írta a Bors.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés