Hirdetés

Pillanatok alatt mindene odalett a népszerű, hatgyermekes családnak

Morvay Péter portré Morvay Péter

Gyűjtésbe kezdett az egész ország

Hivatkozás másolása

Az ATV Heti Napló adásában egy olyan családot mutatott be Sváby András, akik eddig másokon segítettek, most viszont ők szorulnak támogatásra egy szörnyű tűzeset miatt.

Török Réka riportjából kiderül, hogy egy olyan csobánkai családnak az otthona égett porig, akik az egész eddigi életüket arra szánták, hogy nagyon nehéz sorsú gyerekeknek hozzanak vidámságot. 

Az apuka bohócdoktor, a felesége bábszínész és a Bohócdoktor Társulat tagja.

Reitter Zsolt és Zsófi 20 éve azon dolgozik minden áldott nap, hogy a kórházakban felvidítsa a beteg gyerekeket vagy épp az idős, elesett hölgyeket, urakat.

A Heti Napló a határon túlról is rendszeresen bemutat megrázó vagy éppen felemelő történeteket, például arról a londoni magyar lángosozósról, akinél rendszeresen sorban állnak a vásárlók.

16 gyerekkórházat, három idősek otthonát és halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményeket látogatnak heti rendszerességgel. 

A bohócdoktorok mára már olyan szinten a gyermekkórházak részévé váltak, hogy gyakran már a műtétek előkészítésében is részt vesznek. 

„Egy jóízű nevetés könnyebbé teszi a hétköznapokat, de még nagyobb szükségünk van rá a nehéz helyzetekben.”

Zsolt mindig azt szeretné elérni a gyerekeknél, hogy elhiggyék, a kudarcok a hasznunkra is válhatnak.

Sose gondolta volna, hogy egyszer majd neki lesz szüksége bohócdoktorra, mert olyan nehéz helyzetbe kerül, hogy az egyetlen mentsvára az lesz, amit eddig ő adott másoknak, a humor. 

Zsolt háza ugyanis, amit évekig épített, gyakran szó szerint a saját kezével, egyik pillanatról a másikra leégett. 

A sors fintora, hogy az egyik tűzoltó, aki kiérkezett a lángoló otthonához, hosszú évekkel ezelőtt pont az egyik betege volt, akit a Bethesda Kórházban próbált felvidítani, mint bohócdoktor.

A gyerekek összesen hatan vannak testvérek, a legkisebb egyéves, a két legnagyobb, a 19 és 21 éves nagyfiúk, ők már elhagyták a családi fészket, így telefonon értesültek arról, hogy leégett az otthonuk. 

A telefonjaikon és az aznapi ruháikon kívül semmijük nem maradt. Az egész eddigi életük porig égett.

A család most a csobánkai segítő nővérek átmeneti szállásán húzhatták meg magukat. Zsófiék azt mondják, hogy ilyen elképesztő szeretethullámban még soha életükben nem volt részük, 

az egész falu egyként fogott össze értük.

Zsoltot a felesége hívta egy nap délben, tűz van, ég a ház. Zsófi lélekjelentétnek köszönhetően a kicsiket ki tudta menteni a lángokban álló épületből, mire férje hazaért.

„A tűzoltók azt mondták, hogy óriási szerencse az, hogy Zsófinak volt annyi lélekjelenléte, hogy nem kezdett el körülnézni a házban, hogy mit tud kimenteni és mit nem, hanem rögtön fogta a gyerekeket és úgy, ahogy voltak, menekültek.” – mondja Zsolt.

A tűz okát egyelőre nem tudják, és a család nem is szeretne addig találgatni, amíg meg nem kapják a hivatalos dokumentumokat, a házon ugyanis volt biztosítás, így minden információ extrán fontos.

Januárban egyébként más súlyos tűzeset is történt: több száz vendég menekült hajnalban az egyik magyar wellness szállodából.

Aki támogatni szeretné a csobánkai családot itt teheti meg: 

Pintér Zsófia, Franciska és Reiter Zsolt, 

az OTP számlaszám: 11773353-08103736

Közlemény: Tűzkár adomány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés