Hirdetés

Megszólaltak Balog Zoltánék, ez történik az egyház gyermekvédelmi intézményeiben

Nap Híre portré Nap Híre

Már most is kötelező, amit a kormány bevezet.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a kormány minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjének elő fogja írni a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot. A Belügyminisztérium szerint az első szigorítás az állami gyermekvédelmi intézmények vezetőinél lépett életbe, ami kormányrendelettel szabályozható volt; a rendelet már hatályba lépett, az alkalmassági vizsgálatok rövidesen megkezdődnek.

A nem állami fenntartású gyermekvédelmi intézmények vezetőinek kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálatához törvénymódosítás szükséges, amelyet a kormány hamarosan beterjeszt az Országgyűlésnek.

Balogék üzentek

Hivatkozás másolása

A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő gyermekvédelmi intézményekben jelenleg is kötelező a pszichológiai alkalmassági vizsgálat - közölte a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, azok számára kötelező a pszichológiai vizsgálat, akik közvetlenül találkoznak a gyerekekkel.

Tudatták ugyanakkor: támogatják, hogy a kormány olyan törvénymódosítást terjesszen be az Országgyűlésnek, amely a nem állami fenntartású gyermekvédelmi intézmények vezetőinek is előírja a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés