Razzia a Váci úton: a rendőrök lekapcsoltak egy száguldozó Lamborghinit - videó

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága közlekedési ellenőrzést tartott Angyalföld kiemelkedően forgalmas útjain. Gyorshajtás miatt 16 gépkocsivezetővel szemben indult közigazgatási eljárás. 

Két gépkocsivezetőt elfogtak, egyiküket ittas járművezetés miatt, a másik ellen tartózkodási hely megállapítása miatt volt elfogatóparancs érvényben, és eltiltás hatálya alatt vezetett. Egy személyt előállítottak légalkohol-mintavételre, egy másik közigazgatási bírságot kapott ittas járművezetésért - olvasható a rendőrség honlapján.

A videón szereplő luxusautót azért állították meg, mert bejelentés érkezett, hogy egy autó nagy hanggal közlekedik a Váci úton. A kocsit vezető tizenhét éves fiút feljelentették és elvették a kocsi rendszámát, mivel a külföldi rendszámú, édesapja által bérelt luxusautót az előírt engedély nélkül vezette.

Helyszíni bírságot kapott két sofőr vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt, egy vezető azért, mert nem indexelt sáváltáskor, valaki pedig azért, mert a kocsijának lejárt a műszakija. Illegális gyorsulási versenyt a Váci út XIII. kerületi szakaszán nem tapasztaltak az egyenruhások.

Ez is érdekelhet