Hirdetés

Autósok figyelem! Óriási változás jön a fővárosban, sokakat érint

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy a hosszú hétvégén ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt.

A bejelentés szerint április 7. és 10. között nem lehet majd gépjárművel közlekedni a Pesti alsó rakparton. Ez azt jelenti, hogy a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között használhatják majd autómentes környezetben a rakpartszakaszt - olvasható a BKK honlapján.

Fotó: bkk.hu

Azonban fontos információ, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét. A teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, emiatt a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják; erre a kihelyezett tájékoztatók is figyelmeztetnek - emelték ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés