Hirdetés

Rájár a rúd Elon Muskra, egyetlen rossz mondattal 18 milliárd dollárt bukott

Nap Híre portré Nap Híre

Hatalmasat zuhant csütörtökön a Tesla értéke, ami Musk kijelentése miatt történt.

A héten jelent meg a Tesla tavalyi utolsó negyedévének az eredménye, ami a vártnál gyengébb lett. A hír hallatán Elon Musk, a cég vezetője meglepő kijelentést tett, ugyanis azt mondta, hogy a kínai autógyártók felfalják az ioarágat, ha nem hoznak velük szemben valamilyen intézkedést.

Azonban a milliárdos üzletember nem túl barátságos hangnemben fogalmazta meg a gondolatait, ami miatt hatalmasat mozdult a Tesla részvénye a tőzsdén és sajnos nem pozitív irányba.  Az üzletember a kijelentése miatt 18 milliárd dollárt veszített egyetlen nap alatt.

A Növekedés úgy fogalmazott, hogy bár úgy látszik, mintha Musk lemondott volna a növekedésről, ám erről szó sincs, ugyanis a jövőbeni tervekben ott az olcsóbb autótípus 2025-ben történő piacra dobása, és legyen bármekkora is a kínai konkurencia, a nyugati piacokon a Tesla sokáig olyan lesz a kínai típusokhoz képest, mint az iPhone más telefonokhoz viszonyítva: jókora felárat elbír.

Emellett azt sem lehet kizárni, hogy Musk az eredmény megjelenése után szándékosan mondott ijesztőt, jól leverve a részvényárat, hogy esetleg saját maga, vagy vele együtt szavazó baráti befektetők vásárolhassanak, így megnőjön a cégben a szavazati joga. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés