Hirdetés

Ragadozók lepték el a Balaton környékét

Nap Híre portré Nap Híre

A kihelyezett kameracsapdának köszönhetően kiderült, hogy milyen ragadozók járják a Balaton környékét. 

A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) még 2022 decemberében helyezett ki kameracsapdát Tihanyban, a Balaton parton. Arra voltak kíváncsiak, milyen állatfajok fordulnak elő a parti zónában. A 2023 márciusáig készült felvételekből látványos videó is készült - írja a sokszinuvidek.24.hu.

A téli – kora tavaszi, zavartalan időszakban rendszeresen megjelentek vidrák, sőt, egy anya két „anyányi” méretű kölykével rendszeresen felbukkant. Egy másik kameracsapda felvételein magányos vidrák is elő-előfordultak, ami nem csoda, mert ez a vidrák fő nászidőszaka, ilyenkor a vizek mentén nagy a jövés-menés. A vízi közlekedés intenzívvé válásával, a nyaralók számának növekedésével a vidrák megjelenései ritkultak.

Továbbá megfigyeltek borzot, nyest, vörös rókát és házi macskát is, mindegyikükből több példány is megjelent a Balatonnál. 

A lap megjegyezte: az emlős megfigyelések mind az éjszakai és szürkületi órákra estek, ellentétben a Kis-Balatonnál készült felvételekkel; ott a ragadozó emlősök napközbeni aktivitása is jellemző volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés