Hirdetés

Egy nap alatt három embert rabolt ki Budapesten

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A zuglói rendőrök pár óra alatt elfogták azt a férfit, aki három embert is késsel fenyegetve rabolt ki Budapesten.

police.hu

A Keleti pályaudvarra érkezett egy vonat december 19-én hét óra körül, amelyen egy férfi késsel a kezében ült le az egyik utas mellé. A kést a fiatalnak szegezte, és követelte az értékeit, mire az utas a mobiltelefonját és bankkártyáját átadta a rablónak. A vonatról leszállva egy közeli bankautomatához mentek, ahol a rabló pénzfelvételre utasította az áldozatát. Az így megszerzett 40 000 forint nem volt elég; két doboz cigaretta megvételét is követelte tőle.

Néhány órával később a férfi újabb áldozatot szemelt ki magának. Egy XIV. kerületben sétáló fiatal mögé lépett, majd - késsel a kezében - megfenyegette, és értékei átadására szólította fel. Ismét sikerrel járt; ezúttal egy telefont, egy fülhallgatót és pénzt lopott el.

A zsákmányszerzés itt még nem ért véget. A támadó társával együtt Kistarcsánál felszállt a HÉV-re, ahol az egyik utastól az értékeit követelte. Miután a férfi a kérést nem teljesítette, társa egy kést vett elő akaratának érvényesítésére. A támadók a férfi zsebéből kivették annak mobiltelefonját, majd leszálltak a szerelvényről és elmenekültek.

A budapesti rendőrök még a bűncselekmények estéjén elfogták, majd a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították a 34 éves L. Richárdot. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki három rendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt, amely során a bűncselekmények elkövetését beismerte. A nyomozók a férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társát jelenleg is nagy erőkkel keresik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés