Hirdetés

Putyinék nagy bejelentést tettek, ez a magyarokat is érinti

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Azután lépett akcióba Oroszország, hogy az Egyesült Államok bejelentette, jelentősen korlátozza a hazánkból érkezők vízummentességét.

Oroszország az USA bejelentése után egyből közölte, hogy minden magyar állampolgár számára elektronikus vízumot kínál. Az Oroszországba szóló elektronikus vízumot egyébként 55 ország, köztük meg nem nevezett európai országok polgárai vehetik igénybe.

A vízummal turistaként, üzleti, humanitárius és látogatási céllal lehet beutazni, és egyszeri, tizenhat napi tartózkodásra jogosít fel.

Az orosz e-vízum programot Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly őszi utasítása alapján azokra az országokra terjesztették ki, amelyek nem szerepelnek az Oroszországgal szemben barátságtalannak minősített államok listáján. 

Az e-vízum igényléséhez érvényes útlevél, egészségbiztosítás és útlevélkép szükséges, meghívó, szállodafoglalás vagy az utazás célját igazoló egyéb dokumentum nem. A kérelmet legkésőbb négy nappal az Oroszországba való belépés tervezett időpontja előtt kell benyújtani. A vízum a kiállítását követően 60 napig érvényes. A vízum keddtől az orosz külügyminisztérium külön weboldalán vagy mobilalkalmazásán keresztül igényelhető - írja a 24.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés