Hirdetés

Putyin óriási bajban van: onnan kaphat támadást, ahonnan a legkevésbé sem várta

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy orosz partizánbrigád arra készül, hogy megkezdik a harcot Putyin véres rezsimje ellen. A hírek szerint több tízezren vannak a Putyin-ellenes katonák, és azt ígérték, hogy "hamarosan sosem látott dolgok történnek majd Oroszországban."

A tavaly megalakult Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) vezetője, Gyenyisz Kapusztyin úgy fogalmazott, hogy minden kész arra, hogy megkezdjék a harcot Putyin véres rezsimje ellen. Kapusztyin egy videóban beszélt minderről, a felvételt pedig az orosz fegyverraktárban vették fel. 

"Minden kész! A tavaly megalakult orosz partizánbrigád Oroszországon belül is megkezdheti a harcot Putyin véres rezsimje ellen. Eljön hamarosan a mi napunk. Készen állnak a támogatóink, és mi is. Figyeljétek a híreket!" - mondta a videóban Kapusztyin.

A partizánok azt ígérték, hogy "felelősségre vonják azokat a szemétládákat, akik tönkretették az országot.” A videóban elhangzott az is, hogy több tízezren vannak, és hamarosan sosem látott dolgok történnek majd Oroszországban - írja a Portfolio. A lap megjegyezte, hogy feltehetőleg kevesebben lehetnek és a felszereltségük is eltúlzott lehet.

Az RDK valószínűleg az a szervezet, amely néhány hónapja betört egy kisebb gyalogsági alakulattal Ukrajna területéről Brjanszk térségébe. A szervezet egyébként Ukrajna-párti, Putyin-ellenes katonákból áll, akik többnyire az ukrán haderő oldalán harcolnak. 

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés