Hirdetés

Putyinnak annyi: egy igazi agresszor léphet a helyére

Garai Kitti portré Garai Kitti

Hamarosan új elnöke lehet Oroszországnak - állítja egy orosz publicista és amerikai ellenzéki politikus.

Andrej Piontkovszkij azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök tekintélye még a legnagyobb híveinek szemében is csökken, így hamarosan új vezető léphet a helyére. A publicista szerint Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér lehet Putyin következő utódja, amennyiben nem végez vele előbb a védelmi minisztérium. 

Jevgenyij Prigozsin azért bírálta az orosz védelmi minisztérium vezetését, amiért Vlagyimir Putyint szánják a Kreml vezetői posztjára – fejtette ki véleményét Andrej Piontkovszkij a 24-es csatornának adott nyilatkozatában.

A publicista szerint Oroszország katonai és politikai vezetése komoly válságban van, amit jól mutat az is, hogy Putyin némán hallgat a Kreml fölött történő robbanásról. 

Prigozsin részt vesz az orosz nép új Führerének castingján, amit biztosan megnyer Putyin ellen – mondta Piontkovszkij.

A politikus megjegyezte, hogy az orosz diktátor tekintélye rohamosan csökken még azok szemében is, akik eddig kitartóan lojálisak voltak hozzá – írja az Index. A publicista arról is beszélt, hogy a Putyintól való elfordulás egy új vezető érkezését vetíti előre, ám szerinte van arra esély, hogy Prigozsin ezt már nem fogja megérni, ugyanis a védelmi minisztérium kiiktatná a Wagner-vezért. Ha nem így lesz, és Prigozsin hatalomra kerül, akkor le fogja tartóztatni a védelmi minisztérium és a vezérkar vezetőjét is – fejtette ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés