Hirdetés

Úgy tűnik, Putyin paranoiás haverja élve eltemettette az orvosát

Nap Híre portré Nap Híre

Lassan egy éve senki nem látta a Ramzan Kadirov helyettesét, Elhan Szulejmanovot. Az orosz bloggerek híresztelése szerint a férfi eltűnt, és a gyanú szerint Kadirov parancsára gyilkolták meg. Szulejmanov nemcsak a csecsen vezér magánorvosa, de kormányának is helyettes vezetője volt 2022 októberéig - írja az Index

A lap azt írja, miután Kadirov egészségi állapota romlani kezdett, arra gyanakodott, hogy a háziorvosa injekciósorozattal mérgezte meg őt. A volt miniszterelnök-helyettest 2022. októberében menesztették, azóta pedig nem adott hírt magáról és semmit sem tudni róla. Az viszont ismert, hogy a csecsen hadúr már Dubajban fordul orvosi segítségért. 

A csecsen forrásokra hivatkozó VChK-OGPU azt írta, hogy Szulejmanovot élve temették el, előtte pedig kínszenvedésnek tették ki őt.

Kadirov sem lehet nyugodt

Hivatkozás másolása

Dmitrij Gudkov orosz ellenzéki politikus úgy véli, Prigozsin után Moszkva következő áldozata Ramzan Kadirov csecsen vezető lehet. Kadirov megítélése romlott a Putyinhoz hű titkosszolgálati és politikai körökben, aminek az oka, hogy Kadirov sokáig Prigozsin szövetségesének számított, és kiállt mellette, amikor az egykori Wagner-vezér kemény kritikával illette az orosz védelmi minisztériumot.

"Putyinnak eddig sikerült integrálnia a csecseneket az orosz hatalmi struktúrába. Mostanra azonban az orosz elnök belefáradt abba, hogy közvetítsen a Kreml különböző frakciói között. Pontosabban, már nem tud megbirkózni ezzel a szereppel” – fogalmazott Gudkov a Kreml-ellenes Nexta-csatornának.

"Biztos vagyok benne, hogy elkerülhetetlen a konfliktus az orosz vezetés és Ramzan Kadirov között, ugyanis a csecsen hadúr ma az orosz államiság egyik legnagyobb ellenfele. Jól felkészült magánhadsereg áll a rendelkezésére, ezenfelül befolyásos kapcsolatokkal rendelkezik az orosz biztonsági apparátuson kívül is. Ez sokaknak nem tetszik, emiatt folyamatosan nő a belső feszültség. A biztonsági erők Kadirov ellen fordulhatnak" - magyarázta Dmitrij Gudkov, aki szerint Ramzan Kadirov már most is instabilitást okoz Oroszország egész területén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés