Hirdetés

Vlagyimir Putyin nagy utazásra készül, nem hiszi el, hova vezet az útja

Nap Híre portré Nap Híre

Jó barátját látogatná meg hamarosan az orosz elnök.

Belátható időn belül sor kerülhet Vlagyimir Putyin orosz elnök észak-koreai látogatására, a feltételeket diplomáciai csatornákon egyeztetik - közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hétfőn újságírókkal.

A téma azzal kapcsolatban merült fel, hogy hétfőn Moszkvába érkezett Cso Szon Hui észak-koreai külügyminiszter orosz hivatali partnerének, Szergej Lavrovnak a meghívására. A két tárcavezető várhatóan kedden ül majd tárgyalóasztalhoz.

"Vlagyimir Putyinnak érvényes meghívása van hivatalos phenjani látogatásra. Reméljük, hogy ez megvalósul, s az orosz elnök belátható időn belül sort kerít a látogatásra. Annak időpontját diplomáciai csatornákon keresztül tovább egyeztetjük"

- mondta Peszkov. Arra a kérdésre válaszolva, hogy Putyin fogadja-e az észak-koreai külügyminisztert, az orosz elnöki szóvivő kijelentette: "egy olyan találkozó lehetőségét, amelyen tájékoztatják az elnököt a két miniszter megbeszéléseinek eredményéről, nem zárjuk ki. Tájékoztatni fogjuk önöket" - írja az MTI.

Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország minden területen partneri kapcsolatokat kíván kialakítani a KNDK-val. Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, a két ország vezetői tavaly szeptemberben a Vosztocsnij űrközpontban tartott találkozójukon állapodtak meg. Oroszország és Észak-Korea vezetője emellett nagyszabású fegyverüzletet kötött egymással, amelynek keretében Phenjan rendelkezésre bocsátotta fegyveripari kapacitásait élelmiszerért és energiáért cserébe. Kim Dzsong Un, a KNDK vezetője akkor észak-koreai látogatásra hívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés