Hirdetés

Putyin soha nem hallott dolgokat árult el Orbánról és a magyarokról Tucker Carlsonnak

Nap Híre portré Nap Híre

Az amerikai újságíró magyar idő szerint éjfélkor tette közzé az interjút, amelyben az orosz elnök kendőzetlenül beszélt Kárpátaljáról és Orbán Viktorról is.

"Ukrajna mesterséges állam, amely Sztálin akaratából jött létre”, megkapva román és magyar területeket is"

- jelentette ki Vlagyimir Putyin. Tucker Carlson közbekérdezett, ugyanis arra volt kíváncsi, hogy "Magyarországnak megvan a joga, hogy visszavegye a területeit, és más országok is vissza kell hogy térjenek az 1654-es határokhoz?". Majd ehhez hozzátette Carlson, hogy 1654-ben a mai Oroszország jelentős része Lengyelországé volt, Ukrajna nagy része is, míg a mai Szentpétervár területe Svédországé volt. Nem is beszélve arról, hogy Magyarország is eléggé megosztott volt.

Az orosz elnök erre azt felelte, nem tudja, hogy vissza kellene-e menni 1654-ig, "de a sztálini rezsimet ismerve, amelyet az emberi jogok és más országok jogainak megsértésével vádolnak, ebben az értelemben elmondható, hogy igen, ha nem is beszélünk arról, hogy erre joguk van, de legalábbis érthető lenne ez az igény".

A beszélgetés egy pontján Carlson megkérdezte Putyintól, hogy mondta-e valaha is Orbán Viktornak, hogy Magyarország megkaphatja-e Ukrajna egy részét - szemlézte az atv.hu a Telex cikkét.

Nem mondtam soha, egy szóval sem. Erről soha nem is beszéltem. De tudom, hogy a magyarok, akik ott élnek, vissza akarnak térni a történelmi területekhez

- fogalmazott Putyin, aki azt is hozzátette, a 80-as években Beregszászon járt, ahol oroszul és egy számára érthetetlen nyelven voltak kiírva a települések nevei, de kiemelte, nem ukránul. Majd népviseletbe öltözött embereket látott, akkor tudatosult benne az, hogy Kárpátalján magyarok élnek, akik mindvégig megőrizték nemzeti öntudatukat és a nyelvüket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés