Hirdetés

Elképzelni is szörnyű, hogy milyen terveket szövöget Putyin

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Szilveszterkor sem pihenhetett meg az ukrán nép, ugyani az orosz hadsereg még az év utolsó napján is támadta a városokat és azok lakóit.

A hajnali órákban megrongálódott egy infrastrukturális létesítmény, amiről korábban már a Naphíre is beszámolt. Azonban ennél több információt nem közöltek az esetről. Később Vitalij Klicsko kijevi polgármester úgy fogalmazott, hogy hajnalban robbanás történt a főváros egyik kerületében, egy lelőtt rakéta darabjai pedig megrongáltak egy autót a városközpontban.

Olekszik Reznikov ukrán védelmi miniszter szerint Oroszország arra készülhet, hogy újabb mobilizálást rendeljen el, és lezárhatja a határokat a besorozásra alkalmas férfiak előtt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök is az orosz mozgosításra utalhatott az első újévi beszédében. Mint mondta, "a Nyugat hazudott a békéről és agresszióra készült, mára már nyíltan, szégyenkezés nélkül elismeri ezt. Ukrajnát és népét pedig cinikusan Oroszország meggyengítésére, valamint megtörésére használják"

Majd az elnök arról is beszélt, hogy Oroszország ellenfelei 2022-ben igazi szankciós háborút hirdettek ellene az ország teljes összeomlását várva, ez azonban nem következett be - írja az ATV

"Csak előre fogunk haladni és győzni, családjainkért és Oroszországért"

- jelentette ki Putyin.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés