Hirdetés

Putyinnak vége? Meglepő kijelentés az orosz közmédia volt újságírójától

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Szerinte nincs az a novicsok méreg mennyiség, amivel el lehetne hallgattatni Putyin elnök kritikusait, akiknek száma egyre csak növekszik.

Marina Ovszjannikova az az újságíró az orosz állami média egykori munkatársaként tavaly határozott háború ellenes kiállásával került a címlapokra. A hazáját azóta elhagyó, és Párizsban letelepedő orosz riporter többek között arról is beszélt a brit Sky News televíziócsatornának, hogy Vlagyimir Putyin egyre inkább elszigetelődik, elitje pedig egyre megosztottabb - írja a Napi.hu.

Egyúttal reményét is kifejezte, hogy jelenlegi szövetségesei közül hamarosan egyre többen fordulnak majd el Putyin elnöktől. Itt példaként említette Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezért, aki legutóbb keresetlen szavakkal bírálta az orosz katonai vezetést, amiért az ukrajnai fronton nem biztosítanak elég lőszert számukra.

"A nap, amikor véget ér a háború, egyben Vlagyimir Putyin uralkodásának is a vége lesz. Ez teljesen egyértelmű. Félti az életét. Egy bunkerben van, a világtól elszakadva" – jelentette ki az időközben ellenzékivé vált újságíró.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés