Hirdetés

Megint odacsaptak Putyinnak, erre vajon mit lép?

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A háború kitörése óta a nyugati államok szankciókkal igyekeznek gyengíteni az offenzívát indító Oroszországot, most a brit miniszterelnök újabb ilyen lépést jelentett be.

Ezúttal az orosz ipari nyersanyagokra vetettek ki szankciót, Rishi Sunak, aki a hét vezető ipari hatalom csoportjának (G7) Hirosimában rendezett idei csúcstalálkozóján vesz részt, a Downing Street tájékoztatása szerint közölte: a brit kormány az idén törvénytervezetet terjeszt be a londoni alsóházban az Oroszországból származó gyémánt, valamint a réz, az aluminimum és a nikkel importjának teljes tilalmáról - írja az MTI.

A londoni miniszterelnöki hivatal felidézi, hogy Nagy-Britannia már leállította az orosz gyártású vas és acél behozatalát, és 35 százalékos pótlólagos büntetővámot vetett ki az orosz gyémánt importjára.

Nemrég beszámoltunk arról is, hogy Magyarország addig nem szavazza meg a készülő 11. szankciós csomagot, illetve az Európai Békekeretből az újabb kifizetést, amíg az ukránok le nem veszik az OTP Bankot a háború finanszírozóinak nemzetközi listájáról. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés