Hirdetés

Németország kemény döntést hozott, ami Putyinéknak fájni fog

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust bezáratják Németországban - közölték szerdán Berlinben.

Németországban visszavonják az öt orosz főkonzulátus közül négy működési engedélyét. A diplomáciai képviseleteket az év végéig kell bezárni. Oroszország így csak egy főkonzulátust működtethet az országban, valamint a berlini nagykövetséget - jelentette be a német külügyminisztérium. Mint írták, ez a rendelkezés a válasz a Kreml azon döntésére, mely szerint a diplomatákat és a kulturális intézetek munkatársait együttvéve legfeljebb 350 német állami alkalmazott dolgozhat Oroszországban.

A német kormány a két ország közötti viszony "elmérgesítése felé tett lépésként" értékeli a létszámkorlát bevezetését, és Moszkva "indokolatlan" döntése miatt arra kényszerül, hogy az orosz kormány németországi képviseletének szűkítésével állítsa helyre a képviseletek közötti "személyzeti és szerkezeti" egyensúlyt - adta hírül a Demokrata.

A német-orosz kormányzati viszonyban eddig a diplomaták kiutasítása volt az egymás döntéseivel szembeni tiltakozás legerősebb jele. A főkonzulátusok működési engedélyének visszavonásával a német kormány egy lépéssel tovább megy a szakértők szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés