Hirdetés

Megkapta, ez lehet Putyin új csodafegyvere a háborúban

Morvay Péter portré Morvay Péter

Az orosz ortodox egyházának vezetője „legfőbb ördögűzőnek” nevezte ki Vlagyimir Putyint, aki az „Antikrisztus ellen harcol”. Ez lehet az orosz vezető új csodafegyvere?

Amikor Putyin február 24-én támadást indított Ukrajna ellen, azt mondta, hogy szomszédos országot „nácitalanítani kell”, ez az egyik fő célja az úgynevezett „különleges katonai műveletnek”. A Kreml most új, még elvontabb célt tűzött ki, Ukrajna „deszatanizálását” – írja tudósításában a Newsweek.

Alekszej Pavlov, az Oroszországi Föderáció biztonsági tanácsának helyettes titkára ezt azzal indokolta, hogy Ukrajnában „több száz szekta” működik és a polgárok elhagyták az ortodox értékeket.

„Úgy vélem, hogy a különleges katonai művelet folytatásával 

egyre sürgetőbbé válik Ukrajna deszatanizálásának végrehajtása” 

- mondta Pavlov a Tassz állami orosz hírügynökség szerint.

„Az új rezsim az internetes manipuláció és a pszichotechnikiák segítségével Ukrajnát szuverén államból totalitárius hiperszektává változtatta” – állítja Pavlov, és hozzátette, hogy Ukrajnában "szekták százai vannak, egy-egy konkrét célra és lakossági csoportra kihegyezve".

Pavlov elmondta, hogy különösen aggódik a „Sátán Egyháza” (Church of Satan) miatt, amely állítólag „elterjedt Ukrajnában”, és „az Egyesült Államokban a hivatalosan bejegyzett vallások egyike”. A politikus szerint a „sátánizmus” nyilvánul meg "az oroszok megölésére való felhívásokban", és abban, hogy ezeket állami szinten üdvözlik.

Úgy látja, a kijevi kormány arra kényszeríti az állampolgárokat, hogy feladják az ortodox értékeket, és igyekszik „megreformálni” az ukrán állampolgárok elméjét, arra kényszerítve őket, hogy feladják az évszázados hagyományokat, betiltsák azokat az igazi értékeket, amelyeket az ortodox hit, az iszlám és a judaizmus hordoz.

Szeptemberben Putyin is „nyílt sátánizmussal” vádolta a nyugati nemzeteket.

„A nyugati elitek diktatúrája minden társadalom ellen irányul, beleértve magukat a nyugati országok népeit is. Ez kihívás mindenki számára, az emberség teljes megtagadása, a hit és a hagyományos értékek megdöntése. Sőt, maga a szabadság elnyomása egy vallás vonásait öltötte magára: egyenesen sátánizmus” - mondta Putyin.

Azóta az orosz állami televízióban egyre gyakrabban használják a kifejezést, míg Putyin hűséges szövetségese, Ramzan Kadirov csecsen vezető a konfliktust a sátánizmus elleni szent háborúnak bélyegezte.

Kirill pátriárka „az Antikrisztus elleni harcosnak” és „legfőbb ördögűzőnek” nevezte Putyint,
Kirill pátriárka „az Antikrisztus elleni harcosnak” és „legfőbb ördögűzőnek” nevezte Putyint,

Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje orosz hírügynökségek szerint „az Antikrisztus elleni harcosnak” és „legfőbb ördögűzőnek” nevezte Putyint, aki szerinte a globalizmus megnyilvánulása ellen harcol, és kijelentette, hogy „annak a személynek a neve, aki globális hatalmat követel magának, a világvégével lesz összekapcsolva”. Sokan pedig már új csodafegyverként emlegetik a címet.

Kirill azt üzente az orosz állampolgároknak, hogy ne féljenek a haláltól Putyin azon döntése miatt, hogy tartalékos csapatokat mozgósít az ukrajnai háborúba.

"Menjetek bátran, hogy teljesítsétek katonai kötelességeteket. És ne feledjétek, hogy ha életeteket adjátok a hazátokért, akkor Istennel lesztek az ő országában, dicsőségben és örök életben" - mondta szeptember 22-én a moszkvai Zachatyevszkij kolostorban tartott prédikációjában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés