Hirdetés

Putyin bosszúja: brutális dróntámadást indítottak az oroszok Odessza ellen

Nap Híre portré Nap Híre

Orosz dróntámadás érte péntekre virradóra az Ukrajna déli részén lévő Odessza régióját, valamint a délnyugati Vinnicja megyét, a legfrissebb adatok szerint legalább tizenhatan meghaltak - közölték a helyi ukrán hatóságok.

Oleh Kiper, Odessza megye állami közigazgatásának vezetője a Telegram internetes közösségi oldalon bejelentette, hogy a térséget ért első dróncsapásban 14-en meghaltak, főleg helyi civilek, egy újabb csapásban pedig a helyszínre érkező mentőalakulat egyik tagja és egy másik mentős vesztette életét, az alakulatok több tagja súlyosan megsebesült. A mentőszolgálatok szerint tíz lakóházban, egy gázvezetékben és a mentéshez érkezett több járműben is jelentős károk keletkeztek.

Szerhij Borzov, Vinnicja megye kormányzója a közösségi médiában azt közölte, hogy a megyében a drónok egy lakóépületbe csapódtak be, ketten meghaltak, hárman megsebesültek. A Kijev megyei katonai adminisztráció közlése szerint péntekre virradóra az orosz fél Sahid típusú drónokkal támadta a megyét, de ezeket a légierő megsemmisítette - írja az MTI.

Az ukrán légierő pénteki tájékoztatása szerint - melyet az Ukrinform ukrán hírügynökség ismertetett - az éjszaka folyamán az orosz erők rakétákat lőttek ki a kelet-ukrajnai Harkiv, Poltava, valamint Donyeck térségére is.

Előző nap az orosz erők Ukrajna északkeleti részét célzó dróntámadásai nyomán öt városban és településen megszakadt a rádiós és televíziós műsorok vételi lehetősége, Kijev szerint a szemben álló fél az információtól akarta elvágni az ott élőket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés