Hirdetés

Pusztító károkat hagyott maga után a Fiona hurrikán Kanadában - videó

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Fiona elnevezésű trópusi vihar szombaton házakat mosott a tengerbe és elektromos vezetékeket szakított le Kanada Atlanti-óceáni partvidékén. Az ország newfoundlandi tartományában a vihar a tengerbe sodort egy nőt is, a hatóságok még mindig keresik.

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, a Fiona hurrikán a Karibi-térségből indult, Puerto Rico lakosságának 80 százalékát el is vágta az áramtól és hatalmas pusztítást okozott. Pénteken hurrikánról trópusi viharrá minősítették, mert valamelyest vesztett az erejéből. Ennek ellenére a kanadai hatóságok riasztást adtak ki, és jó okuk volt rá.

Fiona öt kanadai tartományon söpört át 160 km/órás széllel, rengeteg esővel elárasztva a partot.

Az észak-amerikai országban egész utcák tűntek el a viharban, a hatóságok szerint nagyjából 20 épület veszett oda. Többen meg is sérültek, amikor a házuk elkezdett összeomlani a viharban, egy nőt pedig a tengerből kellett kimenteni, miután a házát elsodorta az ár - írja a 444.hu.

Kanada miniszterelnöke bejelentette, hogy egyes tartományokban a hadsereget is bevetik, hogy segédkezzenek a mentésben és a helyzet kezelésében. Justin Trudeau hozzátette: a szövetségi kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy segítsen a bajba jutottakon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés