Hirdetés

Brutális pusztítást végzett a vihar éjjel: épületeket és autókat rongált meg

Garai Kitti portré Garai Kitti

Durva vihar csapott le tegnap éjjel az országra. A kedd esti felhőszakadás, zivatar és szél fákat döntött ki, elektromos vezetékeket rongált meg, a rengeteg eső pedig megint mindent elárasztott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint főként kidőlt fák miatt riasztották tegnap éjjel az egységeket. A vihar elsősorban Nyugat-Magyarországot érintette, azonban koraeste a főváros is elérte. 

A részletekről azt írták, hogy a Komárom-Esztergom vármegyében, Tata és Kömlőd között, a 8137-es úton egy fa dőlt az úttestre és mindkét sávot elfoglalta, a tűzoltók távolították el. Tata belvárosában ugyancsak egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést - adta hírül az MTI.

Környén kiöntött az Által-ér, a Duna egyik mellékfolyója, a víz több udvart is elárasztott. A Győr-Moson-Sopron vármegyei Sopronban az esőzések miatt nagy mennyiségű víz folyt be egy patikába, két személyautó pedig beragadt egy vasúti átjáróba - közölték.

A katasztrófavédelem beszámolt arról is, hogy a Somogy vármegyei Hetesen egy fa életveszélyesen megdőlt a viharban, egy házat veszélyeztetve.

A fővárosban, Óbudán egy nagyméretű fa három parkoló autóra zuhant. Zuglóban, a Róna utcában félig leszakadt faágak autókat rongáltak meg. A XVI. kerületben, az Ostorhegy utcában villanyvezetékre esett egy faág, majd kigyulladt.

A közlemény szerint a Pest vármegyei Nagymaroson és Remeteszőlősön is fákat döntött ki a szél. Tápiószecsőn, a Külső Sági úton egy fa teljesen elzárta az utat, míg a Heves vármegyei Verpeléten egy negyven centiméter átmérőjű fa dőlt a Mikes Kelemen útra, akadályozva a forgalmat.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Tatabányán csaknem fél havi csapadék hullott le kedden, ami teljesen elárasztotta a várost. Volt olyan aluljáró, ahol megrekedt a víz, alig lehetett közlekedni. Tatabányától nem messze, Bajon 30 mm esőt mértek, Oroszlánynál 27 mm-t dobott le az átvonuló rendszer. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés