Hirdetés

Saját, 15 éves lányát futtatta egy anya

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A nő mindkét gyermekét bántalmazta, a nagyobbikat prostitúcióra kényszerítette.

A nő a férje 2018 novemberi halála után két kiskorú lánya alapvető testi, erkölcsi és lelki fejlődési igényeit nem elégítette ki, nem teremtett nekik megfelelő életkörülményeket, biztonságos otthont. Nem akart dolgozni, holott nagyon rossz körülmények között éltek, nem főzött a gyermekekre, akik az iskolából is rendre hiányoztak, tanszereik nem voltak meg, ruházatuk rendezetlen, megjelenésük ápolatlan és elhanyagolt volt. A nő több alkalommal megverte gyermekeit, miközben a két gyermek után járó  árvaellátást és családi pótlékot is magára költötte.

A nő házában több férfi is megfordult, akikkel szexuális kapcsolatot létesített és kábítószert fogyasztott. A férfiak és az anyjuk – a gyermekek jelenlétében is fogyasztottak kábítószert a házban, a nőt egy esetben egy drogos rosszulléte miatt mentő szállította el. A fiatalabb - akkor 7 éves - kislány egyszer szemtanúja volt az anyja és alkalmi partnere szexuális partnere együttlétének is.

A nő és egyik partnere, egy 47 éves férfi, 2019 elején megállapodtak abban, hogy a nő idősebbik, de még akkor is csak 15 éves lányát a férfi futtatni fogja, szexuális partnereket szervez részére a környéken. Az anya a tiltakozó lányát megfenyegette, saját maga és a kishúga bántalmazásával zsarolta meg. A megfenyegetett kislány kiszolgáltatott helyzetben volt, tényleges választási lehetőség hiányában kénytelen volt megtenni, amire utasították.

A férfi – aki tisztában volt a lány életkorával –  2019 januárja és szeptembere között legalább négy alkalommal szállította a gépkocsijával a kamaszlányt különböző férfiakhoz szexuális szolgáltatás nyújtására, az alkalmanként átvett 5000 forint felét az anyának adta.

A kiskorúakat a családvédelemnek 2019 októberében sikerült kiemelni a lakókörnyezetükből, és nevelésbe venni.

A Nógrád Megyei Főügyészség a nőre 9, a férfira 10 év fegyházbüntetést kér, valamint indítványozta az anya szülői felügyeleti jogának megszüntetését és eltiltását minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés