Hirdetés

581 milliót keresett a megalázott lányokon egy "családi vállalkozás" - kegyetlen részletek

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Csonkítással, gyilkossággal fenyegetőztek, és brutálisan megalázták a lányokat, nehogy lebuktassák őket.

Az 5 sarkadi testvér 2013-ban Berlinben kezdett el prostituáltakat foglalkoztatni. A férfiak a lányok nehéz anyagi körülményeit, iskolázatlanságukat használták fel a beszervezésre, és több alkalommal szerelmet ígérve, őket gazdaságilag és érzelmileg függő helyzetbe hozva, sok esetben megtévesztéssel hálózták be - közölte az ugyeszseg.hu.

A lányok bevételének elvételével jelentős vagyonra tettek szert a testvérek, ezért annak növelése érdekében 2018-tól kiterjesztették a tevékenységüket, abba többeket is bevontak, bűnszervezetként működtek. Tevékenységükhöz csatlakozott 3 fiúgyermekük, és további 8, hozzájuk rokoni, közeli ismerősi szállal kötődő személy.

A testvérek megszervezték és irányították a bűnszervezet működését, míg a további elkövetők végrehajtották utasításaikat, így a sértetteket beszervezték, szállították, elszállásolták, tevékenységüket felügyelték, tőlük a prostitúcióból származó bevételt elvették.

A vádlottak az illegális bevétel megszerzése, növelése, valamint annak érdekében, hogy a lányok ne fedjék fel mások előtt a bűnszervezet működését, nem válogattak a módszerekben. A lányokat és családjukat csonkítással, megöléssel fenyegették. Emellett brutálisan megalázták őket, a lányok fejét kutyavizeletbe, felmosóvízbe nyomták. A durva bántalmazások, a félelemben tartás állandó volt. A lányoknak a szoros felügyelet alól menekülési lehetőségük nem volt.

Az elkövetők a vádirat szerint a 2013-tól 2020 májusáig terjedő időszakban 45 sértett prostitúciós tevékenységét használták ki, amelyből legkevesebb 581 millió forint bevételük származott.

A rendőrség többek között egy ilyen ékszert is lefogalt a rajtaütés során
A rendőrség többek között egy ilyen ékszert is lefogalt a rajtaütés során police.hu

A Békés Megyei Főügyészség a terhelteket – akik közül hárman is többszörös és különös visszaesőnek minősülnek – többrendbeli, bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja. Valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztésre tett indítványt a főügyészség, a vádlottakra egyenként előterjesztett mértékes indítványok összességében 143 év 6 hónap kiszabására irányulnak. A főügyészség indítványa arra is kiterjed, hogy a törvényszék a vagyonelkobzás keretében a vádlottaktól a bűncselekményből származó gazdagodást teljeskörűen vonja el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés