Hirdetés

Most érkezett a hír: Prigozsin halála után visszatérhettek a Wagner-harcosok Ukrajnába

Nap Híre portré Nap Híre

Egy hónappal azután tértek vissza a frontra a zsoldosok, hogy tragikus repülőbalesetben életét vesztette a vezérük.

Bár Prigozsin halála után a moszkvai vezetők megpróbálták átvenni a hadsereg irányítását, ám a katonai magáncég jövője továbbra is bizonytalan. Mint ismert, a zsoldosok Prigozsin vezetésével júniusban fellázadtak az orosz vezetés ellen, így a Kreml most próbálja menteni a menthetőt.

A Wagner több mint hatezer tagjának ultimátumot adott Putyin, vagy csatlakoznak az orosz hadsereghez, vagy pedig Fehéroroszországban telepednek le. Vlagyimir Putyin egy augusztus végén aláírt rendelete arra kötelezte az összes félkatonai vagy nem katonai szervezet tagját, hogy esküdjön fel Oroszország alkotmányos rendjére - írja az ATV.

Most azonban úgy néz ki, hogy mégsem olyan bizonytalan a Wagner jövője, mivel a Telegramon nemrég olyan képek bukkantak fel, amelyeken Wagner- és orosz zászlót tartanak a kezükben.

Az 1. rohamosztag egyik szakaszának katonái önálló csoportjuk összeállítása után visszatérnek a konfliktusövezetbe, hogy megvédjék Oroszország érdekeit és a győzelmet

- olvasható a bejegyzésben, amely ugyan közvetlenül nem említette Ukrajnát. Samuel Ramani, a RUSI brit védelmi intézet munkatársa az X-en (korábbi Twitteren) írt arról, hogy a Kreml egykori tanácsadója, Szergej Markov szintén hasonló módon fogalmazott a Wagner jelenlegi helyzetével kapcsolatban, emellett azt is kijelentette, hogy az ukránok félnek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés