Hirdetés

Elvetemült gyilkosságokra készül a Wagner-vezér: súlyos kijelentést tett

Garai Kitti portré Garai Kitti

"Többé nem ejtünk foglyokat, mindenkit megölünk" - jelentette ki Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner-zsoldoscsoport vezetője Telegram-csatornáján.

A Wagner-vezér az ukránoknak küldött üzenetében arra is kitért, hogy ezzel semmilyen nemzetközi egyezményt nem szegnek majd meg, hiszen foglyokat továbbra sem ölnek. Csak egyszerűen foglyokat nem ejtenek. 

Prigozsint az a videó bőszítette fel, amelyen állítólag az látható, hogy két ukrán katona lelövi az orosz foglyokat, akiket őrizniük kellett volna. A Wagner-zsoldoscsoport vezetője azt is hozzátette, hogy egyelőre nem tudják, kiket lőhettek le a videón, ugyanakkor feltehetően a zsoldosokhoz tartoztak az áldozatok - írja az Index.

A lap megjegyezte, hogy a háború kitörése óta gyakorlatilag mind a két fél azzal vádolja a másikat, hogy hadifoglyokat végez ki. A hírek szerint Prigozsin azonban továbbra is tagadja, hogy ehhez köze lenne a zsoldosseregének, pedig több egykori dezertáló katona is az általuk parancsra elkövetett kegyetlenségekről számolt be, például kisgyermekek agyonlövéséről. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés