Hirdetés

Prigozsin fia úgy döntött, meg akar halni

Nap Híre portré Nap Híre

Úgy tűnik, nem fél attól, hogy apja sorsára jut.

Legutóbb arról írtunk, hogy Prigozsin halála után visszatérhettek a Wagner-harcosok Ukrajnába. Bár Jevgenyij Prigozsin halála után a moszkvai vezetők megpróbálták átvenni a hadsereg irányítását, ám a katonai magáncég jövője továbbra is bizonytalan. 

Az Institute for the Study of War friss értesülése szerint Prigozsin 25 éves fia, Pavel az elmúlt időszakban lépéseket tett annak érdekében, hogy átvegye a Wagner csoport irányítását. 

Állítólag az ifjabb Prigozsin tárgyalt az orosz nemzeti gárdával arról, hogy a zsoldosszervezet újra bekapcsolódjon az ukrajnai háborúba - írja az Infostart

A tárgyalásokon arról is szó esett, hogy a Wagner katonáinak nem kell szerződést kötniük az orosz védelmi minisztériummal, és a magánhadsereg megőrizhetné a nevét, a jelképeit, az ideológiáját, a parancsnokait és a főbb működési elveit is. Az értesülések szerint ugyanakkor Pavel Prigozsin nem önálló szereplő az ügyben, hanem a Wagner biztonsági szolgálatának vezetőjét, Mihail Vatanyint képviseli.

Mindenesetre merész vállalkozás ez az inflabb Prigozsintól, tekintve, hogy édesapja a végül sikertelen lázadás után nem sokkal életét vesztette.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés