Hirdetés

Kolbász? Beleszállt Pottyondy Edina az extrém gyereknévre vágyó szülőkbe

Nap Híre portré Nap Híre

Kolbász, Felhő, Hubadúr, Csoda, Bogár - többek között ezeket a neveket szerették volna adni tavaly a szülők a gyerekeiknek, de az illetékes hivatal nemet mondott rájuk. Pottyondy Edina a megszokott stílusában el is mondta, mi a baj ezekkel a nevekkel.

Pottyondy Edina
Pottyondy Edina

“Ki az a beteg állat, aki olyan pályára állítja a gyerekét, aminek ez a vége?” - teszi fel legújabb videójában Pottyondy Edina a kérdést utalva arra, hogy volt, aki 2022-ben a Dragon Ball című japán meséből ismert Napapa nevű karakterről nevezte volna el a gyermekét. A kérvényt a Nyelvtudományi Kutatóközpont elutasította.

Tavaly mintegy 625 keresztnévkérelem érkezett a központhoz, ebből 47 férfinevet, és 73 női nevet be is jegyeztek.

A stand up előadásokat is tartó Pottyondy Edina kritizálja azokat a török sorozatokból ismert neveket, amiket egyébként bejegyeztek, pontosabban a szüleiket.

“Trollmama és trollpapa, akik a saját vérüket feláldozzák idegen emberek szórakozásának, mi más nevet választhatnának a kölyküknek, mint hogy kolbász?” - mondja Pottyondy utalva arra, hogy valóban volt olyan, aki ezt a keresztnevet szerette volna bejegyeztetni. Ám ez is elutasításra került. “Ki az, aki nem röhög fel, ha úgy mutatkozol be, hogy helló, Kolbász vagyok?” - teszi hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés