Hirdetés

Porig alázta Szijjártót a svéd külügyminiszter

Nap Híre portré Nap Híre

Svéd kollégája nem válaszolt a magyar külügyminiszternek.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter levelet írt svéd kollégájának, ám ő válaszra sem méltatta a magyar felet. Szijjártó még szeptember közepén kereste írásban Tobias Billströmnek svéd külügyminisztert, miután kiderült a svéd oktatófilm ügye, amiben az hangzik el, hogy Magyarországon 2010 óta hanyatlik a demokrácia, emlékeztet az atv.hu.

"Ezen alkalmakat arra használtam fel, hogy elmagyarázzam Önöknek a svéd politikusok által felhozott súlyos, elfogult, tisztességtelen és igazságtalan vádak sorozatának felettébb negatív fogadtatását. Ezek a vádak megkérdőjelezték politikai rendszerünk demokratikus jellegét, valamint a magyar emberek ahhoz való érettségét, hogy saját országuk jövőjéről döntsenek" - írta ekkor Szijjártó Péter.

A svéd külügyminiszter azonban nem válaszolt Szijjártónak. “Én ezen azért nem vagyok meglepődve, mert jól látszik a svédek hozzáállása, hogy nem is akarnak reagálni, ami szerintem baj” - fogalmazott, hozzátéve, hogy “ez is egyfajta tiszteletlenség, ami nem segíti a folyamatot”. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés