Hirdetés

"Elmentek ti a ..." - kiborult a gázszámlán Drávaszerdahely polgarmestere

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Megdöbbent Drávaszerdahely polgármestere,amikor megkapták a több mint 400 ezer forintos gázszámlát. Alpár György irreálisnak nevezte a számlát, hiszen a Művelődési házban mindössze csak a mosdókat fűtik.

Az ATV által megkérdezett energetikai szakértő szerint ezt a számlát azért kaphatta az önkormányzat, mert azok a települések, amelyek novemberig nem tettek nyilatkozatot a szolgáltatójuknál, rákerülhettek az úgynevezett előre fizetős listára, ahol az aktuális tőzsdei ár a meghatározó. A polgármester a napokban TikTok-on reagált a számlára, amit rövid idő alatt felkaptak a közösségi oldalon.

Alpár György elárulta azt is, hogy az épületet a tavalyi évhez hasonlóan idén is klímával melegítették, csupán a mosdókat fűtik gázzal, azt is csak akkor, ha rendezvény van. Mint mondta, egy év alatt nagyjából 5-6 gázpalacknyi gázt használtak el. 

Az önkormányzatot sürgeti az idő, ugyanis jövő péntekig kell rendezni a számlát. Azonban a településvezető kiemelte, nem fogja kifizetni, mert röhejesnek tartja az összeget, majd azt üzente a szolgáltatónak, hogy akár le is szerelhetik az épület gázóráját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés