Hirdetés

Maga a pokol, ami a szomszédban történik: a magyar határon is nagy a baj

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem 15 ezren érkeztek Ukrajnából szerdán.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7557-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7284-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 118 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, levelet írt egymásnak Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az orosz és az észak-koreai vezető ígéretet tett arra, hogy fejlesztik a két ország közötti együttműködést, amelyet Kim hosszú távú, stratégiai kapcsolatnak nevezett.. 

Arról is beszámoltunk, hogy kegyelmet kapnak a legkegyetlenebb gyilkosok is Putyintól, ha vállalják a harcot az ukrán fronton. Az Ügyvédi Szövetség képviselője az intézkedést azzal magyarázta, hogy azok, akik a börtönből mennek a frontra, a börtönszabályzat miatt sem helyezhetők már vissza oda. A különleges hadműveletben résztvevő foglyok pedig automatikusan kegyelmet kapnak Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, amit nehéz lenne megtámadni.

Legutóbb egy kegyetlen orosz gyilkos kapott kegyelmet, aki részegen halálra verte a barátnőjét, levágta a fejét, majd a testrészeit különböző helyekre rejtette el. 

Mindeközben a moszkvai katonai tárca arról számolt be, hogy előrenyomulnak az orosz erők Kupjanszknál. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy több ukrán támadást is visszavertek, amelyek során a frontvonalon 730-nál több ukrán katona esett el, közülük a legtöbben, mintegy 250-en a Donyeck környékén vívott harcokban. Konasenkov a megsemmisített ukrán katonai objektumok és haditechnikai eszközök között említette meg egyebek között a 72. gépesített dandár vezetésipontját a donyecki régióban lévő Paraszkovjivkánál, három lőszerraktárt, egy SzT-68-as lokátort, egy Szu-25-ös harci gépet, két harckocsit, két amerikai M109-es Paladin és egy lengyel Krab önjáró tarackot, egy amerikai AN/TPQ-50 lövegelhárító radart, valamint két amerikai M777-es vontatott tarackot.

Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes pedig azt közölte szerdán, hogy az ukrán erők visszavették az orosz csapatoktól a donyecki régióban található Urozsajne települést. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés