Hirdetés

Pintéréknek fogalmuk sincs, hol fognak járőrözni a kommunista Kína rendőrei Magyarországon

Nap Híre portré Nap Híre

Rétvári Bence szerint a magyar-kínai megállapodás egy klasszikus keretmegállapodás, és nem rendelkezik az együttműködés operatív részleteiről, például annak pontos helyszíneiről.

Mint azt a naphire.hu is megírta, hamarosan kínai rendőrök lephetik el Budapestet: március elején derült ki, hogy Pintér Sándor megállapodást között a kínai közbiztonsági miniszterrel, miszerint a jövőben közös szolgálatot fognak hazánkban ellátni a magyar és a kínai rendőrök. 

Vadai Ágnes most a Belügyminisztériumhoz fordult a kínai rendőrök ügyében, és írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be, "Mely rendőrkapitányságokon fognak a kínai rendőrök tartózkodni szolgálatuk idején?” címmel. Rétvári államtitkár válasza így szól:

"Tájékoztatom, hogy az Együttműködési Megállapodás Magyarország Belügyminisztériuma és a Kínai Népköztársaság Közbiztonsági Minisztériuma között a közös járőrszolgálat ellátásáról egy klasszikus keretmegállapodás, az nem rendelkezik az együttműködés operatív részleteiről, például annak pontos helyszínéről. Ilyen kijelölésekre így nem került sor" - idézte a választ a 444.hu. Ebből tehát kiderült, hogy gyakorlatilag Pintéréknek fogalmuk sincs arról, hogy a kínai rendőrök hol fognak járőrözni. 

A portál felidézte, a magyar-kínai megállapodás azután történt, hogy tavaly világszerte találtak illegális kínai rendőrőrsöket. Az Európai Bizottság a megállapodást elfogadhatatlannak tartja.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés