Hirdetés

Sokkoló látvány tárult az állatkerti dolgozók elé, levágták egy pingvinnek a fejét

Nap Híre portré Nap Híre

A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Lefejezett pingvint találtak a minap egy észak-németországi állatkertben. Az állatkerti gondozók szerint nem valószínű, hogy egy másik állat támadta volna meg, ugyanis a fejét tisztán vágták el. A német rendőrség szerint egyelőre nem világos, hogy a pingvint azon a helyen ölték-e meg, ahol megtalálták a testét vagy a tettes elmozgatta az állatot.

Dörte Lemke, a német rendőrség szóvivője úgy fogalmazott, hogy "az az állapot, amiben a halott pingvint találtuk, arra enged következtetni, hogy külső behatás végzett vele". Hozzátette azt is, hogy a rendőrség kriminalisztikai csoportja bizonyítékokat gyűjt az állatkertből, valamint az állat kifutójából. Nem zárják még ki a birtokháborítás lehetőségét sem.

Eddig még semmilyen bizonyítékot nem találtak az állat meggyilkolására.

Elárulták a rendőrök azt is, hogy a pingvin testét az állami Mezőgazdasági Hivatalba szállították részletesebb kivizsgálásra. Az ügyre kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a hatóságok, ugyanis a humbolt pingvin veszélyeztetett tengeri madárfajnak számít a Természetvédelmi Világszövetség határozata szerint - adta hírül az Index.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés