Hirdetés

Korábban kapnak pénzt a magyarok: mutatjuk, mikor érkezik a nyugdíj és a családi pótlék

Garai Kitti portré Garai Kitti

Már pénteken megkaphatja a decemberi pénzt sok magyar család.

Mint azt a Naphíre is megírta, decemberben a Magyar Államkincstár a szokásosnál korábban utalja a nyugdíjakat. A decemberi, emelt nyugdíjakat 2-án elutalják, így aki bankszámlára kérte az utalást, az már aznap megkaphatja a járandóságát. 

Azok az idősek, akik a nyugdíjat postai úton kérték, a nyugdíjkifizetési naptárban rögzített konkrét kifizetési napon kapják majd meg a pénzüket. Így az ünnepi időszakban a postás december 2-a és december 14-e között viszi a december havi emelt összegű nyugdíjat.

Mint arról a Naphíre is beszámolt, a nyugdíjasoknak most jól be kell osztaniuk a pénzüket, hiszen legközelebb csak január közepén kapnak nyugdíjat. Varga Mihány pénzügyminiszter egyébként a napokban jelentette be, hogy további nyugdíjemelés várható, februárban pedig érkezik a 13. havi nyugdíj is.

De most pénteken nemcsak a nyugdíjakat utalják, hanem a családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát is utalják. A banki jóváírás várható időpontja péntek lesz. A családi pótlék postai kifizetése esetén, várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik meg - írja az Alon.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés