Hirdetés

Máris jöhet a Peléről elnevezett stadion Magyarországon? - Itt a válasz

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az egész világot megrázta a hír, hogy Pelé 82 éves korában, december végén hosszan tartó betegség után elhunyt. Halála után a FIFA svájci elnöke, Gianni Infantino kijelentette, minden országnak el kellene nevezni egy stadiont a háromszoros világbajnok legendáról. Egy ország gyorsan cselekedett is, a temetése után egy nappal stadiont neveztek el a labdarúgóról a Zöld-foki Köztársaságban.

És, hogy Magyarországon mikor nevezhetik át az egyik stadiont? Nos, erre kereste a válaszokat a Bors is, hiszen a lap a sportág több ismert hazai személyiségét is megkérdezte, mi a véleménye minderről és, hogy melyik stadiont nevezzék el a brazil legendáról.

Bozsik Péter, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, hogy Pelé rászolgált az elismerés e formájában, hiszen elképzelhetetlennek tartja, hogy Magyarországon bárki is él majd ezzel a névadási lehetőséggel. "Ezt persze a Fekete Gyöngyszem megérdemelné, csakhogy a magyar futballsportban is léteznek olyan klasszisok, akiket eddig nem illettek ezzel az elismeréssel. Ezért talán inkább velük illene kezdeni a névadást" - mondta a szakember a lapnak.

Esterházy Márton, a dr. Mezey György-féle aranycsapat szélsője pedig elmondta, két kezén sem tudná összeszámolni, hány hazai futballista híresség nevét nem viseli sportlétesítméény, majd feltette a kérdést: "Zsengellér Gyulára például ki gondolt?", de megemlítette Sándor Csikart és a nemrég elhunyt Mészöly Kálmánt is, akik szintén megérdemelnék, hogy stadiont nevezzenek el róluk.

Javaslom, miután őket megtiszteljük hasonlóval, következhetne Pelé

- tette hozzá az egykori labdarúgó. Sallai Tibor egykori NB I-es focista is elmondt a véleményét. Ő személy szerint nagyra becsüli Pelét, de úgy látja, hogy idehaza aligha található olyan klubtulajdonos, vagy önkormányzat, amely megvalósíthatná a FIFA elnökének rendhagyó ötletét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés