Hirdetés

Pelé állapota egyre súlyosabb, a karácsonyt is kórházban kell töltenie

Garai Kitti portré Garai Kitti

Romlott a legendás futballista állapota, nem engedik ki a kórházból az ünnepek ideje alatt - derül ki a hivatalos tájékoztatásból. Pelé jelenleg is gyógyszeres kezelést kap a rákbetegsége miatt a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházban. 

A tájékoztatás szerint Pelé vese- és szívműködési zavarokkal küzd, a kórház azonban nem említette a háromszor világbajnok legutóbbi légúti fertőzésének jeleit, amit a koronavírus csak tovább súlyosbított. 

A hírek szerint egyébként Pelé családja és a kórház sem közölte, hogy a rák átterjedt-e más szervekre. Pelé betegsége már hosszú ideje tart, tavaly szeptemberben eltávolították a vastagbéldaganát, ami miatt jelenleg is kemoterápiás kezelést kap.

Pelé lánya, Kely Nascimento is megerősítette, hogy az orvosokkal közösen úgy döntöttek, hogy több okból kifolyólag is az a legjobb, ha apja a kórházban marad az ünnepekre - adta hírül a Liner.

Mint azt korábban a Naphíre is megírta, a brazil sajtó szerint Pelé már olyan rossz állapotban va, hogy hospice ellátásban részesül, mivel a szervezete már nem reagál a kemoterápiás kezelésre. A palliatív ellátás lényege, hogy a beteget a lehető legkényelmesebben próbálják elhelyezni, és csökkenteni próbálják a fájdalmait és megőrzik a méltóságát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés