Hirdetés

(18+) Újabb sokkoló részletek derültek ki a pécsi csecsemőgyilkosságról

Nap Híre portré Nap Híre

Mint ahogy azt a Nap Híre is megírta, kedden őrizetbe vettek a rendőrök egy 15 éves lányt Pécsen, aki titokban adott életet a gyermekének, majd a csecsemő meghalt. A lányt a gyermeke megölésével vádolják. Most újabb részletek derültek ki a borzalmas tragédiáról.

A Pécsi Törvényszék közleményéből kiderült, hogy az emberöléssel vádolt 15 éves diáklány egy pécsi kollégium mosdójában hozta világra a gyermekét. Mint írták, a kollégista lánynak hajnalban erős fájdalmai voltak, majd görcsölni és vérezni kezdett. Segítséget kért a szobatásától, de a vérzést nem tudták elállítani, majd miután a szobatársa elkísérte a mosdóba, bezárkózott egy vécébe, ahol "a kagylóba szülte meg a nagy valószínűséggel élve született fiú gyermekét".

A szülésről a fiatal anya szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni. A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a lány - javítóintézetben végrehajtandó - letartóztatását tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést, ezért a határozat nem végleges.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés