Hirdetés

Itt a patkánytérkép: ez az alkalmazás megmutatja, hol van a legtöbb rágcsáló

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Transit, egy városi utazástervező alkalmazás, amelyet először 2012-ben adtak ki, nemrégiben hozzáadta a NYC Subway Rat Detector funkciót, amely megmutatja, melyik állomáson van a legtöbb patkány.

Az alkalmazás a felhasználóktól származó információk alapján gyűjti össze azokat a helyeket, ahol a legtöbb patkány található. Azt is megmutatja, hogy melyik állomáson van a legtöbb az undorító rágcsálóból. 

Joe MacNeil, a Transit vezető szövegírója arról számolt be, hogy az alkalmazás "teljesen felrobbant", mióta az új funkciót bevezették. A Transit egyébként a buszok és a vonatok érkezési idejét jelenítette meg eredetileg. MacNeil hozzátette, hogy a New York-iak "perverz büszkeséget éreznek" és mulatságosnak találják, hogy ennyi patkány van a városban. 

A New York Post cikke szerint az új, patkánykereső funkció augusztban debütált, azóta pedig hatalmas népszerűségre tett szert, részben a TikTokon és az X-en megjelentek posztoknak köszönhetően. A beszámoló szerint csak októberben 17 ezer válasz érkezett a felhasználóktól a metrópatkányok észlelésével kapcsolatban. 

A Metropolitan Transportation Authority (MTA) azonban nem szórakozik ilyen jól a patkányokon. "Tekintettel arra, hogy fogalmunk sincs a Transit patkányszámlálását övező módszertanáról, nem kívánjuk kommentálni" - mondta Kayla Shults, az MTA szóvivője. 

A Transit csapata egyébként azt reméli, hogy a patkánydetektoruk eredményei legalább abban segítenek, hogy kiderüljön, mely megállókban van leginkább szükség rágcsálóirtóra. 

A naphire.hu a nyáron elsőként számolt be arról, hogy a Szent János Kórház szüleszetén egy patkányt fotóztak le. Az intézmény kommunikációs vezetője akkor azt közölte, hogy valószínűleg a csatornából mászott fel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe egy rágcsáló, amelyet az intézmény dolgozói vettek észre. A rágcsálót eltávolították, a kórházban máshol nem találtak jelenlétére utaló nyomokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés