Hirdetés

Itt a vége: Pásztor Erzsi nem bírja már a tempót

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Kossuth-díjas színésznő tavaly szeptemberben arról beszélt, hogy muszáj a megélhetéséért még mindig dolgoznia, mivel csak 150 ezer forintot kap nyugdíj gyanánt A 86 éves művész a színészkedés mellett szinkronizálással is foglalkozott ez idáig, ám most bejelentette, hogy utóbbinak végleg vége.

Pásztor Erzsi bevallotta, nem bírja már a tempót, ráadásul a hallása is sokat romlott, hallókészülékkel pedig nem akar tovább dolgozni, így végleg abbahagyja a szinkronizálást, még annak ellenére is, hogy jelentős bevételt jelentett számára ez a munka. A művész azt is elárulta, hogy az utolsó szinkronszerepére nem tudott nemet mondani.

"Úgy érzem, hogy nekem ez már sok. Délelőtt próbálok, este előadásom van. Most éppen ráértem, és egy régi kedves csapat hívott szinkronba. Elvállaltam. Kivételes eset, de vegyünk úgy, hogy ez meg sem történt" - mondta a Blikknek a színésznő.

A lap megjegyezte, az egyik legfoglalkoztatottabb színészét, legjellegzetesebb orgánumát veszíti el a szinkronszakma. Pásztor Erzsi olyan népszerű karaktereknek kölcsönözte hangját, mint a Klinika Hildegard nővére, vagy a brit szárséf-cukrász Mary Berry. 

"A szinkronszerepek hozzátartoznak az életemhez, a rajongóim sokszor Mrs. Liptonnak hívnak. Vigyázok magamra, így maszkban járok, és a vonaton is megismerték a napokban a hangomat. Egy hölgy két székkel mögülem odajött autogramot kérni! Aztán már az egész vagon odajött" – mesélte a színésznő. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés