Hirdetés

Pásztor Erzsi elárulta, mennyi nyugdíjat kap - ebből a pénzből lehetetlen megélni

Garai Kitti portré Garai Kitti

Veszélybe került a Kossuth-díjas színésznő megélhetése a KATA-s rendszer szigorítása miatt. Pásztor Erzsi még egy darabig azon is gondolkozott, hogy befejezi a színészetet, ugyanis ő is egyéni vállalkozóként dolgozott a színházaknak.

"Imádom a munkám, de mint minden ember, én is úgy akarok dolgozni, hogy abból hasznom legyen. A KATA mellett ez maximálisan megvolt, de azzal, hogy megszüntették, sokáig én se tudtam, hogyan tovább. Arra is gondoltam, hogy bármennyire is fáj, elbúcsúzom a színpadtól" – mesélte Pásztor Erzsi a Blikknek, akinek végül a könyvelője segítségével sikerült megoldást találnia. 

A 86 éves színésznőt egyébként nemcsak lelkileg, de anyagilag is megviselte volna, ha nem tud tovább dolgozni. "Nem titok, hogy 150 ezer forint a nyugdíjam, ami nem számít rossznak, de próbáljon valaki ebben a gazdasági helyzetben ennyiből megélni. Ahhoz, hogy gond nélkül fenn tudjak mindent tartani, és ki tudjam fizetni a dráguló rezsit, szükségem van a munkából származó bevételemre. Ha nem dolgoznék, nem tudnék megélni" - tette hozzá. 

Pásztor Erzsi egyébként az elmúlt években többször is szünetre kényszerült, először a betegsége, majd a pandémia miatt nem léphetett színpadra. "Akkor döbbentem rá, hogy nekem ez jelenti az egyetlen igazi örömöt és értelmét az életnek. Ameddig bírom, biztos, hogy dolgozni fogok" - jelentette ki. 

A művésznőnek jelenleg két színházban két előadása fut, s mint mondta, ez neki bőven elég, hiszen így a színészi ambícióit is ki tudja élni, de tud mellette pihenni és a családjára is jut elég idő. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés