Hirdetés

Döntött a parlament: betiltják a TikTok használatát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A szlovák parlamentben betiltották a TikTok alkalmazás használatát - derült ki egy pénteken kiadott közleményből.

A parlament informatikai rendszerei blokkolni kezdték a kínai alkalmazás használatát, a parlamenti iroda vezetője pedig megtiltotta a TikTok használatát a parlament alkalmazottainak szolgálati telefonjain, és ezt javasolta a képviselőknek is - írja a Parameter.

A levelet Daniel Guspan titkár küldte ki a parlamenti képviselőknek, és kiemelte benne, hogy a nemzetközi biztonsági szervek figyelmeztettek a TikTok használatával kapcsolatos biztonsági kockázatokra, kémkedésre. Levele szerint a TikTok aránytalanul nagy mennyiségű adatot gyűjt a telefonokról, melyeken használják.

Az adatok mennyisége, típusa, illetve az adatgyűjtés módja nem felel meg az alkalmazás elsődleges, közösségi hálóként történő meghatározásának, és felhasználhatók konkrét személyek vagy kapcsolataik, berendezéseik elleni kibertámadásra

- írja a levélben, majd közölte, hogy a szlovák parlament betiltotta az olyan alkalmazások letöltését, telepítését és használatát, melyek biztonsági fenyegetést jelentenek, emellett blokkolják az ilyen applikációk hálózati kommunikációját is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés