Hirdetés

Elszabadultak az indulatok a parlamentben, durván kiabáltak egymással a képviselők

Nap Híre portré Nap Híre

Heves vitákkal kezdte meg a heti munkáját kedden a parlamentben az Országgyűlés. A napirendi felszólalások előtt olyan témák szerepeltek terítéken, mint az oktatás, a gazdaságpolitika és a migráció.

Az Index beszámolójából kiderült, hogy egészen a kiabálásig fajult Szabó Tímea és Menczer Tamás vitája. Mint írták, a Párbeszéd politikusa kiemelte, hogy hétfőn ünnepelték az '56-os hősöket, és szerinte "érdemes ilyenkor ránézni arra, hogy ki, mit gondol a magyar szabadságról és függetlenségről". 

Orbán Viktor miniszterelnök úr nem mert kiállni a magyar emberek elé, zárt kordonok mögött, bértapsolók előtt volt hajlandó megemlékezni. Novák Katalin is inkább úgy döntött, hogy Ausztráliáig repül. Teljesen világos, hogy a fideszes vezetők tisztában vannak azzal, nincs érvényes és hiteles mondásuk a magyar szabadságról

- hangsúlyozta Szabó Tímea és hozzátette, hogy Orbán még az izraeli konfliktusról szóló EU-csúcson sem volt jelen, ehelyett inkább az osztrák kancellár képviselte hazánkat, majd a Párbeszéd frakcióvezetője feltette a kérdést, hogy

Az lenne a szuverenitás, hogy egy másik ország kancellárja képviseli a magyar kormányt egy uniós csúcson?

Kiemelte azt is az ellenzéki politikus, hogy szerinte van abban valami nyugtalanító, hogy az 1956-os forradalom emléknapja előtt néhány nappal a Kínai Kommunista Párt meghívására fogott kezet a "háborús bűnös Vlagyimir Putyinnal" Orbán Viktor kormányfő, ugyanis úgy látja, hogy Kína és Oroszország is csak kizsákmányolni akarja hazánkat.

Az indulatok akkor szabadultak el csak igazán, amikor Szabó Tímea még beszélt, ám Kövér László házelnök megadta a szót Menczer Tamásnak, amin a Párbeszéd politikusa felháborodott. Kövér László pedig azt mondta neki, hogy "méltányosan járt el" vele szemben.

Engem is meglep, de örülök, hogy hallhattam a felszólalását és válaszolhatok rá. Fontos kérdést érint, a magyar érdeket, azt, hogy mi is a magyar érdek

- mondta Menczer, majd azzal folytatta, hogy a Medián felmérésében nem találta a Párbeszéd támogatottságát. "Önöket egyetlen magyar sem támogatja. Ön olyan pártot képvisel, amely még a baloldali felmérések szerint sem rendelkezik egyetlen magyar támogatóval sem. Zéró, nulla. Honnan tudhatnák önök, hogy mi a magyar érdek? Vagy megfordítva, önök tudják, hogy mi a magyar érdek, de nem azt csinálják, ezért nem támogatják önöket".

Ezeket Szabó Tímea nem hagyta szó nélkül, többször bekiabált Menczer Tamás felszólalásába.

Értem a feszültséget, én is ideges lennék, ha 0 százalék lenne a támogatottságom

- reagált az államtitkár Szabó Tímea beszólásaira.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés