Hirdetés

Pánikolnak a magyarok: egyre többen szereznek be fegyvert

Garai Kitti portré Garai Kitti

"Elindult a spájzolás az engedély nélkül tartható fegyverekből" - írja az Index. A lap szerint a kialakult helyzet, a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború arra készteti az európaiakat, hogy egyre több háztartásban felfegyverkezzenek, így Magyarországon is lassan már mindennapos lesz a fegyvertartás. 

Az Egyesült Államokban ez egyébként nem ritka, hogyha válság van, az emberek elkezdik felvásárolni a fegyvereket. Európában ugyan jóval nehezebb lőfegyverhez jutni, hazánkban pedig a térség országaihoz képest még szigorúbbak a fegyvertartási szabályok, ennek ellenére még is sokan vásároltak valamilyen fegyvert az elmúlt időszakban.

Egy statisztikai szerint a szabadon tartható gáz-riasztópisztolyokból már 300 ezret vásároltak fel a magyarok, ám ez nem egy pontos becslés, ugyanis ezek a fegyverek csak akkor kerülnek be a rendőrségi statisztikákba, ha valaki viselési engedélyt kér. 

Kerpics Gergely, a Gun Brokers Hungary Kft. airsoft üzletágvezetője szerint jelenleg a piacon a török gyártók a legnépszerűbbek, akik 35–45 ezer forintos árkategóriában rendkívül jó minőséget képviselnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés