Hirdetés

Súlyos fordulat Pakson, beláthatatlan következményekkel

Nap Híre portré Nap Híre

Mint ismert, a paksi gyógyfürdőt decemberben zárták be takarékossági okokból. Bár sokan azt várták, hogy ha jön a jó idő, akkor újra megnyitja a kapuit, azonban a város képviselő-testülete úgy döntött, hogy az intézmény a továbbiakban is zárva marad.

A gyógyfürdő épületének későbbi sorsával kapcsolatban Szabó Péter polgármester úgy nyilatkozott: ,,szeretnék megtartani az épület gyógyászati funkcióját, egyes részeibe kisebb átalakításokat követően bizonyos szakrendeléseket telepítenének". 

A medencetérrel kapcsolatban pedig elmondta, hogy az önkormányzat semmiképpen nem fogja a saját költségein üzemeltetni azt, de egy esetleges befektető jelentkezését szívesen várják - írja az Infostart.

A polgármester beszélt arról is, hogy a fürdő megépítésekor figyelembe kellett volna bizonyos szolgáltatásokat, például a szaunát vagy egyéb élményelemeket, mert akkor sokkal több bevétele lett volna a városnak. 

A testület döntése értelmében Paksi Múzeum átszervezése után végleg megszűnik a képtár is, mert évente összesen mindössze ötven és száz között volt a fizető látogatók száma, ám a fenttartása kiemelkedően magas költségekkel járt. A bezárással együtt az ott dolgozó nyolc embernek is felmondanak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés