Hirdetés

Megszökött két óvodás kisfiú egy budapesti óvodából, jó ideig senki nem tette észre

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A gyerekek egyszerűen hazasétáltak az intézményből.

Egészen megdöbbentő eset történt a pesterzsébeti Gézengúz óvodában, ugyanis két kisfiú megszökött az intézményből, majd egyszerűen hazasétáltak. Bár a gyerekeknek nem esett bajuk, de a XX. kerület polgármestere elfogadhatatlannak ítélte a történteket és jogosnak tartja a szülő felháborodását - hangzott el az ATV Híradó riportjában.

Negyed óra-fél óra intervallum amíg nem vették észre hogy a két gyermek hiányzik, sajnos. Ezt követően sem abban a sorrendben tették meg a megfelelő lépéseket, ami elvárható lett volna, hanem ők maguk kis brigádokat szervezve kezdték a környéket bejárni ahelyett, hogy rögtön lejelentették volna

- nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Szabados Ákos. A polgármester kiemelte, az eset rávilágít, hogy az intézmények szabályzata nem megfelelő az ilyen krízishelyzetekre, azokat meg kell változtatni. Azt is elárulta, hogy a kerítés közelében lévő fát használták arra a gyerekek, hogy a kerítésre felmászva és onnan áthuppanva a szomszédos bölcsőde udvarára jussanak ki. Mint mondta, a gyerekek olyan útszakaszra jutottak ki, ahol nemcsak az autók, hanem a villamosok is veszélyeztették őket. Csak a szerencsén múlt, hogy nem esett bajuk.

A beszámoló szerint az egyik gyerek családja arra lett figyelmet, hogy valaki benyitott a házukba. Először azt hitték, hogy betörtek hozzájuk és egyből hívták a rendőröket. Csak ezt követően derült ki, hogy a saját óvodás gyermekük érkezett haza, méghozzá egy barátjával. Hozzátették, a rendőrség tőlük szerzett tudomást a szökésről, az óvodától nem.

A XX. kerület polgármestere csütörtökre rendkívüli testületi ülést hívott össze.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés