Hirdetés

Ilyen még soha nem fordult elő az ötös lottó történetében, megszólalt a Szerencsejáték Zrt.

Nap Híre portré Nap Híre

A szombat esti ötös lottó sorsoláson négy egymás utáni számot húztak ki, amire ezelőtt még soha nem volt példa. 

Szombat este megtörtént, hogy kihúztak négy egymás utáni számot, a 85-öt, a 86-ot, a 87-et és a 88-at. Mérő László matematikus az RTL-nek azt mondta, néhány ezer év múlva valószínű, hogy hasonló együttállás adódjon. Nem csoda hát, hogy ezen a héten senki nem találta el mind az öt számot.

„Hát elég hülyén néztem, isten bizony, hát mondom, ilyen nincs” – kommentálta Szigecsány János sportfogadó a Híradónak Pécsett, hogy micsoda számokat húztak ki a szombati ötöslottó-sorsoláson. De nemcsak a játékosokat lepték meg a számok, még a Szerencsejáték Zrt. is rácsodálkozott erre. Paulin Ildikó szóvivő azt mondta: "az ötös lottó játéktörténetében még sosem fordult elő ez a mintázat."

"Mondhatjuk azt is, hogy a szombati sorsolás lottótörténelmet írt. Még a három egymás utáni szám is ritka, a játék 67 éves története során összesen tízszer fordult elő" - fogalmazott, hozzátéve: lehetetlen, hogy manipulálják a rendszert, a sorsolást végző gépeket és a golyókat is rendszeresen hitelesítik, a számhúzás pedig közjegyző jelenlétében történik.

Mérő László matematikus a Híradónak azt mondta, minden számsor ugyanannyi eséllyel indul a sorsoláson. Azt is kiszámolta, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy a szombatihoz hasonló eset történjen.  "Nem akkora világcsoda, hogy három egymás utáni számot kihúznak, az olyan öt-tíz évenként előfordul, az már annyi, hogy az ember életében is látni ilyet. Az, hogy négy egymás utáni jöjjön, valószínűleg néhány ezer évenként fordul elő, tehát egy konkrét ember életében nem lát ilyet, de Krisztus óta elő kellett hogy forduljon, már ha minden héten lett volna lottó” – magyarázta.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés