Őszibarackért adják az ingatlanokat Kínában

  • Életmód
Farkas Nóra portré Farkas Nóra

A kínai ingatlanpiac az elmúlt 11 hónapban mélypontra került. Az előző hónapban, 41,7 százalékkal csökkent az eladások száma a 2021-es adatokhoz képest. 

Nagy bajban vannak az ingatlanfejlesztők a csökkenő adatok miatt. A problémát orvosolva, a lakások árát nem csak jüanban, hanem mezőgazdasági termékekben is megadják, ezzel ösztönözve a földműveseket, hogy ingatlan vásárlásra adják fejüket. 

A legnépszerűbb beváltható termékek között szerepel a barack, görögdinnye és a fokhagyma is.  A múlt héten volt olyan ingatlanos, akinél 188 888 jüanért, azaz majdnem 11 millió forintban lehetett előlegként befizetni, őszibarackban.

Szakértők szerint az ingatlanosok így próbálják kikerülni a hatóságok által szabott kedvezménylimiteket. Ezt igazolja az is, hogy több cég váratlanul felfüggesztette a kampányát, további tájékoztatás nélkül – olvasható a BBC.com-on. 

Cimkék:
  • ingatlan
  • Kína
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet