Hirdetés

Kiakadt a magyar orvos a celebekre: "ez talán még rosszabb, mint az aszpartám..."

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Azt mondja, betiltaná az összes hasonló influencer-reklámot.

Korábban már mi is írtunk arról, hogy szakértők szerint a lehetséges rákkeltő hatásokkal kapcsolatos bizonyítékok alapján újra kell értékelni az aszpartám használatát, és közegészségügyi kérdésként kell tekinteni az általa gerjesztett problémákat. Közben ellepték az internetet a magyar influencerek videói, akik egy üdítőitalt azzal a felkiáltással reklámoznak, hogy az aszpartámmentes. 

Most pedig a - nyilván jól megfizetett - celebek hirtelen a Xixo gyümölcscukorral édesített üdítőitalát kezdték el nyomni, de egy magyar orvos szerint ez még rosszabb, mint az aszpartám - szúrta ki a Promotions

"Miután az aszpartám mentes hirdetése nem jött össze az energiaital márkának, ezért újabb trükköt vetett be, újabb tudatlan celebekkel reklámozva a májkárosító italát. Gyümölcscukrot csak természetes formában a gyümölccsel együtt fogyasszatok! Semmilyen hozzáadott cukrot ne kajáljatok be, bárki mondja, attól az még káros! Ez talán még rosszabb, mint az aszpartám... Betegek és elhízottak lesznek a fogyasztóik... Betiltanám az összes ilyen influenszer reklámot!"

- ezekkel a sorokkal osztotta meg Kulja András TikTok-ra feltöltött videóját, amiben elmondta, hogy miért is káros a gyümölcscukor, ha nem természetes módon visszük be a szervezetünkbe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés